CLICK HERE !

Tuesday, 24 November 2015

HASH BROWN







Bahan :

2 biji kentang
½ labu bawang Holland - cincang
Sedikit lada hitam
Sedikit garam





Cara :

1. Kupas kentang ⇨ cuci ⇨ lap kering ⇨ sagat.
2. Tumis bawang hingga layu.
3. Satu kan kentang + bawang yang di tumis + lada hitam + garam.
4. Kepal - leper kan seperti bentuk hash browns.
5. Goreng hash brown hingga keperangan. Jangan balik kan, selagi bahagian bawah belum keperangan.
6. Angkat dan tos kan.
7. Hidang.
8. Siap !



Sumber






14 comments:

  1. apa rasa dia? nampak senang. nak try nanti iAllah

    ReplyDelete
  2. alamak sedapnya. nak cuba hehe

    mintak tolong bukak saja
    http://visittopaid.com/?ref=70576

    ReplyDelete
  3. sdapnye...nak try la...boleh share kan?

    ReplyDelete
  4. Menarik.
    Tapi confused sikit kentang & bawang tu boleh berstu melekat cenggitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kentang & bawang tu tak melekat sangat..lepas leper kan terus goreng..jangan balik kan sebelum garing..insyaAllah, melekat.. シ

      Delete

CLICK HERE !