CLICK HERE !

Friday 4 December 2015

BLUEBERRY CHEESE CAKE






Lapisan pertama (based) :

Mentega
Biskut digestive / marie



Cara :

1. Hancurkan biskut.
2. Gaul biskut + mentega, kemudian rata dan padat kan dalam loyang

* kuantiti mentega - biskut mesti kena mentega.




Lapisan tengah :

500g cream cheese
¾ cawan susu pekat manis
1 biji telur



Cara :

1. Pukul cream cheese + susu pekat manis + telur hingga gebu.
2. Masukkan adunan cheese dalam loyang, atas lapisan pertama biskut tadi.
3. Bakar pada suhu 180°C selama 30 - 45 minit.
4. Check - cucuk ngan lidi, kalau tak melekat means kek da masak.
5. Biarkan sejuk.




Lapisan atas (top) :

Blueberry
Gula


Cara :

1. Basuh + toskan blueberry.
2. Kisar blueberi + gula hingga jadi puri.
3. Tuang puri blueberi ke atas cheese cake tadi.
4. Simpan kek ke dalam fridge.
5. Siap !




No comments:

Post a Comment

CLICK HERE !