CLICK HERE !

Saturday, 19 November 2016

PARU GORENG BERLADA




Bahan :

500g paru lembu - basuh bersih
7 tangkai cili merah - kisar
5 ulas bawang merah - kisar
3 ulas bawang putih - kisar
1 labu bawang Holland - hiris bulat
1 st asam jawa
1 st serbuk kunyit
Sedikit garam
Sedikit gula
Cili api - hiasan



Cara-cara:

1. Rebus paru hingga lembut.
2. Potong kecil sederhana nipis.
3. Gaulkan paru + kunyit + garam. Goreng hingga sedikit garing. Angkat dan tos kan.
4. Tumis bahan yang di kisar hingga garing, masukkan garam + gula + asam jawa.
5. Gaul paru dengan bahan tumis hingga sebati. 
6. Masuk bawang Holland + cili api.
7. Siap!


3 comments:

  1. tengok resepi macam senang hehehe
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. omg lamanyaa tak makan homemade paru berlada. Waaa winduww

    ReplyDelete
  3. jemput singgah ke blog saya
    https://thisisme-38.blogspot.my

    ReplyDelete

CLICK HERE !