CLICK HERE !

Wednesday, 10 February 2016

REMIS TUMIS SERAI





Bahan :

1kg remis
4 ulas bawang merah - hiris
3 ulas bawang putih - hiris
½ inci halia - hiris
3 batang serai - di titik
Sedikit garam



Cara:

1. Rendam remis ngan air + serbuk cili selama 15 minit, kemudian basuh bersih².
2. Tumis bawang merah + bawang putih + halia hingga naik bau.
3. Masuk serai.
4. Masuk remis, biarkan hingga kulit nya terbuka.
5. Masuk garam.
6. Siap !

7 comments:

  1. shawal datang singgah + follow sini.. :)

    jemput join GA Shawal ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah makan lagi siput nih . siput lain saya makan :)

    ReplyDelete
  3. remis ye nama dia..huhu jarang makan.lala dengan kepah je kenal

    ReplyDelete

CLICK HERE !