CLICK HERE !

Wednesday, 21 October 2015

CHEESE CAKE





Lapisan pertama (based) :

Mentega
Biskut digestive / marie



Cara :

1. Hancurkan biskut.
2. Gaul biskut + mentega, kemudian rata dan padat kan dalam loyang

* kuantiti mentega - biskut mesti kena mentega.




Lapisan atas (top) :

500g cream cheese
¾ cawan susu pekat manis
1 biji telur
Strawberi - hiasan



Cara :

1. Pukul cream cheese + susu pekat manis + telur hingga gebu.
2. Masukkan adunan cheese dalam loyang, atas lapisan pertama biskut tadi.
3. Bakar pada suhu 180°C selama 30 - 45 minit.
4. Check - cucuk ngan lidi, kalau tak melekat means kek da masak.
5. Biarkan sejuk.
6. Kemudian hias dengan strawberi.
7. Simpan kek dalam peti sejuk.
8. Siap ! 







17 comments:

  1. aaaaa sedapnya :( okay, em we have the same plate xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung minggu leh cuba.. シ pinggan tu guna time raya n nak amik gamba makanan aje..hehehe.. :p

      Delete
  2. Replies
    1. Sedap di makan lepas keluar dari fridge.. sejuk aje.. シ

      Delete
  3. rajin ya ^^ . . tq share resipi . . .. ehem2, sama la kita, ada pinggan tu jugak . .. glamour pinggan tu . . .:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama².. jemput la cuba resepi nie.. シ memang glamour pinggan tu.. hehe

      Delete
  4. hai zara...Sha singgah mkn kek ^__^
    Sha tag Zara sini...
    http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/10/segmen-jom-tingkatkan-jumlah-follower.html

    ReplyDelete
  5. SEDAPNYA > http://jmbelog.blogspot.my/2015/10/blogger-114-zarina-nabilah.html

    ReplyDelete
  6. thanks for the recipe..
    syira sangat2 suka kek cheese..hee

    ReplyDelete
  7. kiutnya! thanks share resipi! saya mmng dah lama nk try buat cheesecake ni. will try later!

    ReplyDelete
  8. Grr!!!! Pepagi buta masuk sini ada plak gambo ni..lapo.....

    ReplyDelete
  9. kriukkk kriukkk bunyi perut tengok cheese cake nihh .. nyum nyumm ! :D

    ReplyDelete
  10. sedapnye... nyam nyam nyam... betul..betul..betul

    ReplyDelete

CLICK HERE !