CLICK HERE !

Thursday, 10 September 2015

DORAYAKI - どらやき







Bahan :

⅓ cawan gula
25g mentega
1 biji telur
1½ cawan susu full cream
2 cawan tepung naik sendiri - ayak
1 st baking powder - ayak
1 st esen vanila
Inti coklat / jem / kacang merah




Cara :

1. Pukul gula + mentega.
2. Masuk telur.
3. Masuk susu + tepung naik sendiri + baking powder.
4. Masuk esen vanila. Kacau sebati.
5. Masak atas non-stick pan.
6. Letak inti coklat / jem  / kacang merah.

32 comments:

  1. Salam khamis...
    Singgah pagi melawat kawasan :)

    ReplyDelete
  2. ini kue doraemon ya, mau lah Uing, hhhe

    ReplyDelete
  3. Tengok dorayaki, teringat doraemon suka makan. heee :D
    tq sharing resipi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perberet doraemon nie..hehehehe.. orait.. your welcome.. シ

      Delete
  4. xprnh mkn dorayaki, tgk doraemon mkn mcm sedap je,,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnye..dorayaki nie sama aje ngan pancake.. beza nya..pancake,kite makan sekeping²...dorayaki pulak,kite letak inti kat tengah..jadi kite makan sekali 2 keping..hehehe.. inti yang Zara buat nie, coklat..sedap! シ

      Delete
  5. X pernah makan pon dorayaki ni, pernah dengar nama je :P

    ReplyDelete
  6. Dorayaki feveret Doraemon. Senang je rupanya nak buat =)
    Klik si hensem face shop tu lagi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang aje...hehehe.. btw, tq kak Sha.. シ

      Delete
  7. Ang ang ang... Doraemonnn.. Hehehehe
    Thanks share ! In shaa Allah nanti nak ajak mak buat ^^
    Bahan pun mudah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii...siap nyanyi..hehehe.. :p Selamat mencuba.. シ

      Delete
  8. mmg peminat dorayaki! tq ye share resepi

    ReplyDelete
  9. Olalalaaaaa nanti balik kg boleh try buat :)

    ReplyDelete
  10. nampa mcm sedap la..wujud juga dorayaki ni ye..hihi

    ReplyDelete
  11. kalau doremon nampak mesti dia suka.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. kunjungan balik..................kawan........mampir ke gubukku yah

    ReplyDelete
  13. Selalu beli kt pasa malam..skjap je ngap dh hbs..blh buat sdri ni

    ReplyDelete
  14. waaaaaa,,, sedapnya.. nak kenatry ni.. thank you so much untuk resepinya.. hehe :D

    ReplyDelete

CLICK HERE !