CLICK HERE !

Friday, 25 September 2015

CANDY CRUSH COLOUR BOMB CANDIES @ OREO CHEESE BALL







Bahan :

2 bungkus biskut oreo / creamo - vanila
250g cream cheese
Coklat masakan - double boiler
Coklat rice - hiasan




Cara:

1. Hancurkan biskut oreo dengan cream nye sekali.
2. Pukul cream cheese hingga kembang.
3. Masuk oreo dalam cream cheese dan gaul sebati.
4. Kemudian, bulat² kan.
5. Simpan dalam fridge 30 minit.
6. Celup dalam coklat masakan.
7. Hias dengan coklat rice.
8. Siap!





19 comments:

  1. wah enak banget nih......... perlu di cobaaa :)

    ReplyDelete
  2. nampak sedap hari cuti boleh try

    membaca sekejap jemput baca 5 hari sudah

    dari @theyanaonly

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap... tak cukup sebijik.. hehe... :P

      Delete
  3. Kalau cheese ball ni, untuk hiasan, akak suka letak chocolate rice je. Yang warna warni ni kurang sikit. Pehtu adik selalu kata oreo cheese ball akak tak menarik. Ceiss T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara letak warna warni, sebab nak sama ngan colour bomb candies game candy crush tu...pastu, nak bagi menarik konon nye..hehehe.. zara kalau malas sangat, coklat rice pon tak letak...hahaha.. >.<

      Delete
  4. salam ukhuwah ... baca resepi dah tahu sedap . cheese + coklat + oreo = yum yum ...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Oh, nie bukan kek..nie bebola cheese... hehe..

      Delete
  6. sedapnya..makan waktu minum petang sedap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi² makan sambil tengok tv.... tak sedar,makan berapa banyak... hehe シ

      Delete
  7. Blog awak kiut! Salam sayang daripada adik-beradik VetoVirago. Jemput lawat blog kami, penuh dengan hasil seni! Hihi

    ReplyDelete
  8. Blog awak kiut! Salam sayang daripada adik-beradik VetoVirago. Jemput lawat blog kami, penuh dengan hasil seni! Hihi

    ReplyDelete

CLICK HERE !